Slachtoffers van tienerpooiers

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis

Dag

Welkom bij de online cursus over slachtoffers van tienerpooiers.

Tienerpooiers worden wel eens vergeleken met wolven in een schaapsvacht. Schijnbaar zacht aan de buitenkant, maar in werkelijkheid meedogenloos en sluw. Dat staat vaak een gepaste reactie van de personen rondom het slachtoffer, in de weg.

Professionals die doorgedreven kennis en vaardigheden vergaren omtrent het tienerpooierfenomeen, verdraagt niet langer uitstel. Alleen zo kunnen we op een gepaste manier een antwoord bieden op dit fenomeen. Goed dat je hier nu bent!

Deze online cursus bestaat uit vier modules:

  • MODULE 1 – KENNEN: Mythes ontkrachten over slachtoffers en plegers
  • MODULE 2 – DETECTEREN: Herkennen van een tienerpooierslachtoffer
  • MODULE 3 – REAGEREN: Gepast reageren op een situatie van seksuele uitbuiting in de prostitutie
  • MODULE 4 – VOORKOMEN: Risico beperken om slachtoffer te worden

Alles wat je aangereikt krijgt in deze online cursus is gebaseerd op (internationale) literatuur, input van slachtoffers van seksuele uitbuiting in de prostitutie, experten en hulpverleners.

In deze online cursus staan vrouwelijke slachtoffers centraal. Info over mannelijke slachtoffers van tienerpooiers zal niet als dusdanig aan bod komen. We wijzen je er echter op dat minderjarige jongens ook het slachtoffer kunnen worden van tienerpooiers. De seksuele uitbuiting in de prostitutie van jongens verdient bijzondere aandacht omdat het fenomeen mogelijks met nog meer taboes en stigmatisering te kampen heeft dan reeds het geval is voor vrouwelijke slachtoffers.

Nog enkele praktische mededelingen alvorens je van start gaat:

  • Doelgroep: deze online cursus richt zich naar professionals: politie, parket en hulpverleners.
  • Prijs: gratis.
  • Duurtijd: om de volledige online cursus met haar vier modules te doorlopen, heb je al gauw een volledige dag nodig. We raden je aan om het mondjesmaat te doen want als lezer, schrijf je mee aan dit verhaal. Op die manier krijgt de cursus, samen met jou, de kans hier mee in te groeien.
  • Navigatie: je vindt het overzicht van de volledige cursus telkens aan de linkerkant van de pagina. Dat geeft je de mogelijkheid om op ieder moment naar een ander onderwerp te nagiveren. Het is handig om, wanneer je een onderwerp doorlopen hebt, onderaan op de pagina te klikken op ‘Markeer als afgerond’. Op die manier kan je heel makkelijk bijhouden welke onderwerpen je al doorlopen hebt en welke nog niet.
  • Pauzeren: jouw antwoorden worden automatisch opgeslagen. Je kan dus op ieder moment stoppen en terug hervatten waar je laatst gebleven was.
  • Verspreiding: aarzel zeker niet om deze online cursus te delen in jouw netwerk.

Dat het verrijkend voor je mag zijn!

Deze online cursus kwam tot stand dankzij de financiering van Child Focus en Equal Brussels.

Menu